Titluri recente
You are here: Home / Tehnologie / Gadgets / Mozilla Firefox OS. Smartphone cu un pret rezonabil
Mozilla Firefox OS. Smartphone cu un pret rezonabil

Mozilla Firefox OS. Smartphone cu un pret rezonabil

Spaniolii de la Geeksphone au anunțat că încep să distribuie noile smartphone-uri cu sistem de operare Firefox OS, construit de Mozilla pe baza standardelor web. Bazat pe platforma Gecko, Firefox OS va rula aplicaţii HTML5.

Smartphone-urile Keon și Peak ar urma să apără  pentru prima dată în magazinele din Spania, Portugalia, Polonia, Brazilia și Venezuela. Prețurile pentru cele două modele anunțate vor fi destul de ieftine. Modelul Keon va costa aproximativ 90 de euro, iar Peak în jur de 150 de euro.

În ceea ce privește dotările tehnice, Keon va avea un procesor Qualcomm Snapdragon de 1 GHz și o memorie RAM de 512MB. Ecranul va fi de 3,5 inci, de tip HVGA, iar camera va avea un senzor de 3MP. Va avea o capacitate de stocare internă de 4GB, care poate fi suplimentată cu un card microSD. Bateria va fi de 1.580 mAh.

Smartphone-ul Peak va avea un procesor Qualcomm Snapdragon S4, de 1,2Ghz. Ecranul este de 4,3 inci, de tip IPS qHD. Camera principală are un senzor de 8MP, iar cea frontală de 2MP. Memoria RAM este de 512MB, iar capacitatea de stocare internă este de 4GB și, de asemenea, se poate extinde printr-un card microSD. Bateria are o capacitate de 1.800mAh.

Și alți producători de smartphone-uri, precum LG, Sony, ZTE sau Huawei, au anunțat că vor lansa în următoarea perioadă telefoane cu Firefox OS.

sursa:ro.stiri.yahoo.com

About Mihai Adam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


2 + = five

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>