Titluri recente
You are here: Home / Ironie si sarcasm / Presa / Captcha … nu gluma

Captcha … nu gluma

 

Din cand in cand, mai simti nevoia sa faci se altceva la serviciu decat sa lucrezi. Astfel, iti iei o pauza si… navighezi.. Ii ceri lui Google ajutorul si… de obicei mergi ‘pe mana lui’. Mai te documentezi despre una, despre alta… mai completezi forumlare… apoi incerci sa … “Continui” ca doar nu ai completat toate campurile degeaba.  De obicei merge, dar nu de fiecare data; ieri… nu mi-a mers.

Daca priviti imaginea alaturata, veti observa ceva… din punctul meu de vedere nefiresc, si anume un cod captcha ‘de necitit’. Dupa 3 incercari esuate si un foarte mare efort din partea mea, am reusit in cele din urma sa-mi dau seama…. Ma aflu in locul nepotrivit! Nu vreau nici un fel  de cont pe un site al carui administrator sau, ma rog… cine o fi cel care se ocupa de intretinere, nu are sificienta rabdare si interes incat sa-si creeze un profil ‘de la cap la coada’.

ccode

Mai mult:

  • Au omis butonul de regenerare a codului  captcha;
  • Au implementat o validare javascript (probabil ajax) pe care mi-ar fi trebuit mult timp sa o ‘derutez’  .. dar cu ce scop? oricum nu-i mai vreau ;
  • Nu mai scriu, ca ma simt prost cand realizez ca am completat acest formular.

In concluzie, voi fi mai riguros inainte sa completez formularele ce mi le pun in fata toti expertii in domeniu. Voi folosi aceasta rigurozitate si pe post de antivirus si antispam. Scriind aceste randuri, si privind poza… ma apasa tot mai tare curiozitatea. Mi-ar placea sa aflu raspunsul la urmatoarele intrebari:

 

  • Doar eu nu pot citi acel  captcha ?
  • Exista cineva care-l poate citi ?
  • Totusi, ce scrie acolo?

 

About Mihai Adam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


8 + one =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>