Titluri recente
You are here: Home / Ironie si sarcasm / Politica / Daca viitoru nostru s-ar fi aflat ieri in mainile lor, azi l-am fi gasit dupa un tufis, acoperind urmele unui sistem digestiv sanatos

Daca viitoru nostru s-ar fi aflat ieri in mainile lor, azi l-am fi gasit dupa un tufis, acoperind urmele unui sistem digestiv sanatos

Rasfoiam de curand alba24.ro pentru a afla ce se mai intampla “prin oras”. Observ un articol: “Profesor de matematică din Alba Iulia, acuzat că „lasă corigenți elevii care nu iau meditații de la el”. Vezi reacția dascălului și a IȘJ Alba” si dau clic intrigat de atat de numele acestui articol, cat si de amploarea la care s-a ajuns practica meditatiilot.

Observ dupa scurt timp ca titlut nu este cel mai sugestiv. Articolul propriuzis contine acuzele marelui liberal “Florin Roman” la adresa unui profesor de matematica de la “Liceul economic Alba-Iulia”. Am fost cu mult mai dezamagit dupa ce am terminat de citit articolul decat am fost dupa citirea titlului.

Scriu acest articol pentru cei care sunt constienti ca elevii de azi sunt… viitorul Romaniei, Viitorii politicieni si viitorii … corupti.

O sa continui prim a ma adresa stimatului liberal Florin Roman:

Abordarea dumneavoastra mi se pare josnica. In totala neconcordanta cu IDENTITATEA POLITICA SI DOCTRINARA A PNL. DREAPTA INTEGRATOARE SI PARTIDUL ALTFEL (articol publicat pe site-ul oficial al PNL). Sfidati ideea politicii de dreapta, sfidati Romania, sfidati invatamantul, sfidati elevii, sfidati singurele mecanisme capabile sa ofere romaniei un viitor mai bun.

De ce vred ca sfidati ideea politicii de dreapta:

Punctul A1 din publicatia de pe site-ul oficial (A.1. LIBERALISM POLITIC – LIBERTATE, INDIVID, STAT DE DREPT) vorbeste si despre “PNL … care lupta pentru respectarea şi aplicarea drepturilor şi şanselor oamenilor liberi din această ţară”. De asemenea, dvs. vorbiti despre “refuzul profesorului de a da șansa fiecărui copil de a intra în examenul de bacalaureat și să demonstreze dacă are aptitudinile școlare necesare pentru a promova bacalaureatul sau nu”. Va reamintesc faptul ca sistemul de invatamant actual nu ofera elevului sansa de a intra in bacalaureat. Rezultatele scolare obtinute ii ofera aceasta sansa. De asemenea, majoritatea elevilor care intra in Bacalaureat, prin rezultatele scolare obtinute sunt indrumati de catre profesori conform sistemului actual de invatamant. DE CE AR TREBUI CA ELEVII AI CAROR PARINTI V-AU SESIZAT, SA BENEFICIEZE DE TRATAMENT DIFERIT? De ce nu aplicati drepturi si sanse anumitor categorii de oameni? Doar acei oameni sunt liberi?

Va reamintesc: Inainte de bac. trebuie promovat liceul, iar profesorii sunt desemnati pentru evaluarea elevilor in cadrul liceelor. NU DVS! Orice acctiune pe care o exercitati ca om politic asupra unui profesor poate fi condamnata atat de catre legile statului, docrtina politica pe care o promovati si legire morale. Se pare ca nu intelegeti nici un termen tin titlul punctului A1.

Punctul A3 din publicatia de pe site-ul oficial (A.3. MORALĂ, SOLIDARITATE, SUBSIDIARITATE) vorbeste despre tot ceea ce ati incalcat dvs. atat cu afirmatiile facute cat si cu presiunile exercitate asupra profesorului de matematica. Unde e componenta morala? De ce sustineti acel grup pentru a beneficia de un tratament special? Solidaritatea ati inteles-o diferit. Trebuie sa fiti solidar cu toti oamenii liberi, nu doar cu cei apropiati, probabil colegi de partid si cunostinte ale acestora. Ce vreti sa promovati in randul elevilor? Alternativa PNL la libertate? Un numar sporit de drepturi pentru elevii care se inscriu in partid?

Punctul A4 din publicatia de pe site-ul oficial (A.4. ORDINE ŞI VALORI MORALE. TRADIŢIE ŞI AUTORITATE). “Societatea noastră s-a îndepărtat de modelele morale ale trecutului şi a creat false modele ale prezentului, ignorând sau relativizând morala, confundând libertatea cu arbitrariul şi abandonarea constrângerilor etice, progresul cu nesocotirea sau refuzul experienţei, afirmarea individualităţii cu indiferenţa faţă de soarta semenilor şi a comunităţii.” Partidul PNL se obliga sa incerce sa rezolve aceasta problema. Cum? Cu dumneavoastra, stimate domn, care criticati un profesor ca a incercat tocmai sa indrepte eroarea societatii despre care se vorbeste in punctul A4. Cu alte cuvinte, criticati pe cei care incearca sa aplice politica si docrtina PNL.

Si acum sa va raspund de ce cred ca sfidati politica de dreapta: Pentru ca sfidati PNL (partidul din care faceti parte), partid care, teoretic, promoveaza o politica de dreapta.

De ce sfidati romania? Pentru ca prin functia politica incercati sa va plasati mai presud lege. Pentru ca aveti curaj sa promovati pentru un grup restrans de oameni ideea ca “a fi coleg de partid cu Florin Roman inseamna a beneficia de multe drepturi… inclusiv deasupra legii”

De ce sfidati invatamantul? Pentru ca sunteti capabil sa contestati un membru al sistemului de invatamant. Stimate domn? Sunteti profesor de matematica? Conform carei evaluari stiti dumneavoastra ca acei elevi merita sa intre in bac? Asa au spus ei? Sfidati de asemenea invatamantul pentru ca ignorati numarul de absente. Daca profesorii nu considera ca elevii merita sa intre in bac, iar parerea dvs. este diferita, inseamna ca parerea dvs. conteaza. De ce?

De ce sfidati elevii? Pentru ca elevii sunt cei care merg la scoala si nu la sedintele de partid. Nu ati facut nimic pentru elevi, ci doar pentru un grup de liceeni, pentru care incercati sa obtineti favoruri si tratamente diferite.

 

admis

admis

Si cum, d-le Roman, vom avea un viitor mai bun daca promovati sfidarea si incalcarea legii, un sistem moral bazat pe legea junglei,  tocmai in randul celor mai sigure victime, tineretul derutat al romaniei.

 

About Mihai Adam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− 3 = one

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>