Titluri recente
You are here: Home / Ironie si sarcasm / Politica / Alba Iulia sub asediu (Fratia autoritatilor locale cu firmele de “estetica si design pentru strazi”)

Alba Iulia sub asediu (Fratia autoritatilor locale cu firmele de “estetica si design pentru strazi”)

DSCF4985In ultimele 3-4 luni, in Alba Iulia nu mai e orasul de altadata. Nu se mai aud manele pe geamurile daciilor 1310, nici motoscuterele nu mai survoleaza orasul, rar se mai percepe sunetul enervant al ATV-urilor, iar alarmele masinilor din parcari par a fi amutit.

Aceasta descreire pitoreasca a linistii este o iluzie. De fapt, nimic din toate cele mentionate mai sus nu s-a schimbat, doar ca au mutit comparativ cu zgomotele scoase de utilajele de carpire a asfaltului. Soselele sunt … “cu bordurile in sus” si “capetele de canal dezgolite” . Ce poate fi mai fascinant decat servirea unei portii consistente de praf sub un susur asurzitor de excavator in compania baietilor verzi de la … de la firma care executa aceasta vasta lucrare!
S-a inceput subtil, imediat dupa alegerile locale. S-a continuat si mai subtil, pana in momentul in care “modernizarea orasului” poate deveni un atu in campania pentru un nou mandat. Astfel, sensurile giratorii au inceput sa rasara, sa screasca si apoi sa dea roade.   Soselele au naparlit de vechea lor “haina” si au inceput sa… sa ramana dezbracate. Semnele “Interzis” apar si dispar ca si cum ar fi …magice, iar nervii soferilor… nervii soferilor nu sunt “la pamant”, sunt “la pavaj”.
Apreciez totusi pe responsabilii acestor proiecte de dezvoltare rurala. Dau dovada de o bunatate sufleteasca extraordinara. Desi sunt constienti ca marea majoritate a locuitorilor se gandesc zilnic la “strategii de emancipare sociala” si le ofera zilnic (cel putin teoretic) “carne si produse lactate”, acestia nu poarta pica nimanui, si-si continua ambitioasele proiecte in ritmuri din ce in ce mai alerte. Evident, interesul pentru dezvoltarea acestei comunitati de aproximativ 65000 suflete e despura tuturor, doar ca noi, cei care ne-am saturat de pavaje nu intelegem acest lucru.
Cat de imbecil pot fi! Cata lipsa de maturitate in gandire! Pai daca noua nu ne-ar asfalta soselele, ce s-ar face copii celor care lucreaza la ele? Ce s-ar  face copii si rudele “directorilor si administratorilor”?  Cat de egoist pot fi! Imi cer scuze ca nu am inteles de la inceput acest lucru.
Momentan stau si scriu, inspirat de … acele sunete de mai sus. La naiba! Mai e atata timp pana la alegeri! Nu mai am rabdare! Abia astept incetarea activitatilor mestesugaresti in comuna Alba Iulia, Capitala de suflet a Romanilor, Cea mai mare cetate din Romania, locul in care pavajese se simt ca la mine acasa.

About Mihai Adam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


five × = 20

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>