Titluri recente
You are here: Home / 2013 / January

Monthly Archives: January 2013

Php design pattern: FACTORY

bootstrap

Voi incepe prin a va oferi o scurta definitie a paternului FACTORY. “O clasa care creaza obiecte”. Pe cat de simpla, probabil pe atat de ambigua aceasta definitie. De ce e nevoie de o functionalitate distincta care creaza obiectele? Aparent inutila, dar, dupa o usoara analiza a catorva dintre experientele dvs. anterioare sunt sigur ca  deja i-ati gasit o utilitate. ... Read More »

Php design pattern: SINGLETON

programming_php

  Unele resurse in cadrul unei aplicatii php (si nu numai) sunt exclusive: mai exact, nu pot fi instantiate de mai multe ori in cadrul aplicatiei. De exemplu conexiunea la o baza de date; dorim ca orice operatiune asupra tabelelor sa foloseasca aceeasi instanta a obiectului conexiune, altfel aplicatia va fi ingreunata de numarul mare de conectari si deconectari la ... Read More »

Articole romanesti de exceptie… “Arta succesului la romani”

politica-romaneasca.-foto-www.vidu_

In principui, viata de roman e frumoasa! Citim zilnic ziarele Kaufland, Profi,  Ambient, ca sunt oferite gratuit si ne-am obijnuit sa credem ce scrie acolo. “Salam, la doar 10 RON”, “Cafea boabe pret vechi 8.99, pret actual 8.99″  Apreciez pe cei care au avut initiativa acestor publicatii de succes. Dar ii critic pe cei care au preluat-o pentru un si ... Read More »

Google recomanda…

google-search-recommendations-jesus-burrito-

  Daca din gresala… cauti ceva asemanator pe google, uite ce e posibil sa gasesti: Bird are dinosaurs? Yes. Little tiny ones, that fly. Birds are weird? Well yes, don’t you find little tiny flying dinosaurs a bit weird? Do midgets have night vision? Only ones who don’t wear glasses. Do midgets go to jail? No. They are immune from ... Read More »

Inteligenta ma urmareste, dar eu sunt mai rapid

3825709_3bfc204a

Din ciclul “Inteligenta ma urmareste, dar eu sunt mai rapid”‏ Nu lua niciodata un somnifer si un laxativ in aceeasi seara. Experienta este un lucru minunat: iti permite sa recunosti o greseala atunci cand o repeti. Greutatea normala: nu trebuie sa cantaresti mai mult decat frigiderul tau. Daca trebuie sa alegi intre doua rele – alege-l pe cel pe care nu ... Read More »

Poezie pentru Elena Udrea

udreat

A fost odata ca-n povesti, A fost ca niciodata, Din rude mari cotrocenesti, O prea blondina fata. Si era una la Cocos Si mandra in toate cele, Ca orice fata de codos, Cu bani, genti si margele. Din umbra marelui palat, Ea pasul si-l indreapta Spre ministerul nou creat Unde turistii asteapta. Din cand in cand priveste-n zare Spre fratii ... Read More »

Mama lui boc cel mic

bocm

Pe o stânca neagra, într-un vechi satuc, chiar într-o casuta, lânga un patuc, plânge si suspina o batrâna mica, care are fiu cât un pustiulica. Caci la guvernare fiul ei iubit a plecat aseara si n-a mai venit. Celularul suna noaptea jumatate. Nu-i semnal, si totusi: – Oare cine-i, frate? – Eu sunt, buna maica, fiul tau dorit, n-a mai ... Read More »

Cele 10 experiente de viata ale lui Tom

60-make-life-simple-again

1.Tu esti centrul universului, ramai acolo. Ca tanar marinar am invatat ca atunci cand te afli intr-un oras strain, trebuie sa iei coltul strazii cu atentie si sa iti tii mainile afara din buzunare. Cu alte cuvinte, este nevoie sa ramai echilibrat, vigilent si pregatit sa reactionezi la surprize. Gandeste-te la aceasta, este o foarte buna regula pentru orice situatie ... Read More »

Microprocesorul

Integrated Circuit and Circuit Board

Microprocesorul reprezintă unitatea centrală de prelucrare a informaţiei dintr-un sistem de calcul. El este realizat din unul sau mai multe circuite integrate. Circuitele integrate sunt dispozitive microelectronice care cuprind de la zeci la zeci de milioane de componente (rezistoare, diode, tranzistoare etc.) care sunt asociate în unităţi funcţionale ca atare, nu ca şi piese separate, care se prezintă sub forma ... Read More »

Top 10 descoperiri ştiinţifice accidentale

antibiotics

10. Zaharina a fost descoperită pentru că omul de ştiinţă, Constantin Fahlberg nu s-a spălat pe mâini după ce s-a întors de la birou. În 1879, chimistul încerca să găsească noi utilităţi pentru smoala d e cărbune. După o zi productivă la muncă, Fahlberg s-a întors acasă şi atunci s-a întâmplat ceva ciudat. El a observat că rulourile pe care le mânca ... Read More »